Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Karl Blau (US) – Folken, Stavanger

30/08/2017 @ 21:00 - 23:00

For fans av Lambchop, John Grant, Mount Eerie, Will Oldham

Karl Blau er multiinstrumentalist, sanger, sangskriver, producer og et ekte DIY-ikon på den amerikanske alternative indie scene. Han har gjort den lille hjembyen sin, Anacortes i det nordlige Washington, til et indie-mekka og gitt ut utallige album, singler og EP’er siden starten av 2000-tallet. Mange av disse har han gitt ut selv på signerte kassettebånd og CD-R, men han har også sluppet musikk på så markante labels som K Records (Beck, Built To Spill, The Halo Benders m.fl.) og Marriage Records (Dirty Projectors, Tune-Yards, White Fang m.fl.).

Siste år ga han ut albumet “Introducing Karl Blau”, en samling av Nashville country hits fra 60- og 70-tallet, produsert av Tucker Martine (The Decemberists, Sufjan Stevens, My Morning Jacket) og medvirken fra bl.a. Jim James (My Morning Jacket), Laura Veirs, Jon Hyde, Eli Moore (Lake), Steve Moore (Earth, SunnO)))).

Albumet forener udødelige låter som “That’s How I Got To Memphis”, “Fallin’ Rain” og “If I Needed You” med Martines strålende produksjon og lader virkelig Karl Blau skinne som en sterk fortolker og vokalist.

Albumet, som kom ut på Bella Union (Fleet Foxes, John Grant, Beach House), har fått flotte anmeldelser og vi gleder oss til intim konsert med Karl Blau solo i kaféen hos oss.

Konserten er også den andre i serien av menn-i-flott-dress-som-tolker-country-og-folk-fra-hjemlandet. Den første var med The Hidden Cameras i februar i år.

Details

Date:
30/08/2017
Time:
21:00 - 23:00
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/1848623215386998

Organizer

Folken

Venue

Folken
Løkkeveien 24
Stavanger, 4008 Norway
+ Google Map