Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konsert med Stavanger Barokk

27/08/2017 @ 15:00 - 16:00

Stavanger Barokk fremfører et program med motetter av Barbara Strozzi (1619-1677) og Chiara Margarita Cozzolani (1602-1678).
Disse var to kvinner som levde svært ulike liv samtidig under tidligbarokken. Kvinner flest var forventete å gifte seg og stifte familie. Dersom de hadde intellektuelle eller kunstneriske evner, gikk de ofte i kloster for å kunne utøve sine ferdigheter. Mer enn et dusin italienske kvinner ga ut kirkelig musikk på 1600-tallet. Cozzolani var nonne i Santa Radegonda i Milano. Her sang nonnene så flott at det provoserte erkebiskop Litta som ville reformere og begrense klostersangen. Cozzolani stod opp for nonnene og ble selv av augustineren Picinelli beskrevet som sjeldent og utsøkt talent. Strozzi vokste opp utenfor klosterets vegger og ble oppmuntret av sin far, poeten og librettisten Giulio Caccini, til å utøve sitt musikalske talent. Han satte opp et lite akademi for henne hvor hun fikk fremføre sin musikk. Hun studerte med Francesco Cavalli. Hun levde et rolig liv men misunnelse førte trolig til at det verserte rykter rundt henne om at hun levde som kurtisane. Musikken til begge disse kvinnelige komponistene er utrolig uttrykksfull, sangbar og til tider svært virtuos. Utstein Kloster gir en nydelig ramme for denne konserten.

Utøvere:
Elin Aase – sang (www.elinaase.no)
Maria Ferré – theorbe (www.maria-ferre.com)
Henrikke Gjermundsen Rynning – viola da gamba (www.cellodagamba.com)

Konserten er i samarbeid med MUST Stavanger Museum. Konserten er støttet av Stavanger Kommune og Fond For Utøvende Kunstnere.

Konserten inngår i billetten til Utsein Kloster.

Details

Date:
27/08/2017
Time:
15:00 - 16:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/630328303833530

Organizer

Utstein kloster

Venue

Utstein Kloster
Mosterøyveien 801
Stavanger, 4156 Norway
+ Google Map