Barn & Familie

10 tips til aktiviteter og opplevelser for barn og unge på Norsk Oljemuseum

Oljemuseet i Stavanger har spennende aktiviteter for familier med barn i alle aldre hver eneste dag.

Her er noen smakebiter på aktivitetene du finner på Oljemuseet for barn, ungdom og hele familien i helgene:

1. Småtroll

Alle Barns Oljeselskap trenger stadig nytt mannskap til plattformen Småtroll. Du som er mellom 3-10 år kan mønstre på, klatre opp og ta plass i helikopteret eller løfte forsyninger om bord med heisekranen.

2. Katastroferommet

Alle oljearbeidere må ha grundig sikkerhetsopplæring før de får lov til å jobbe på plattform. Hvis du tør gå inn i mørket, gjennom labyrinten i Katta-stroferommet, vet du litt mer om hva det betyr.

3. Boredekket og redningsstrømpen

Ta turen ut i havet. Her vil du få et godt inntrykk av hvordan det er på en boredekket på en oljeplattform. Her kan du studere ekte utstyr fra oljeindustrien og forstå hvordan det virker. Gå opp på taket og skli ned redningsstrømpen – så mange ganger du vil!

4. Oljen i økonomien

Oljen er en verdfull vare – så verdifull at den kalles det sorte gull. Olje- og gassforekomstene på norsk sokkel har gjort Norge til ett av verdens rikeste land. Oljeinntektene har stor betydning for alle som bor og lever her. Forstå litt mer om hvordan – og si din mening om hvordan landet bør forvalte oljerikdommen i framtiden.

5. Filmen “Oljeunge”

Er du for ung til å huske det, vil filmen “Oljeunge” få deg til å skjønne mer av hvordan oljenæringen har endret Norge.

6. Aktivitetsark

Aktivitetsark tar deg med rundt i utstillingene på en kjekk måte. Klarer du å finne alle rekordene eller bildene i utstillingen? Alle som løser oppgavene får med seg en liten premie hjem.

7. Modellene

Har du en følelse av hvor stort Eiffeltårnet i Paris er, eller Valbergtårnet i Stavanger. Da kan du forstå hvor store oljeplattformene er også. Vi har sammenlignet en lang rekke installasjoner i havet med nettopp Eiffeltårnet og Valbergtårnet for å gjøre det lettere å skjønne dimensjonene.

8. Statfjord B og Troll A

Hvordan ser egentlig de store plattformene ut. De ligger langt til havs og få har sett dem i virkeligheten. På Norsk Oljemuseum kan du virkelig forstå hvor store og avanserte disse installasjonene i havet er. De store modellene av Statfjord B og Troll A er tro kopier av disse plattformene.

9. Aktivitetsdager

En søndag i måneden er det aktivitetsdag på Norsk Oljemuseum. Da er det alltid spennende aktiviteter og på morsomme måter får du hjelp til å forstå vanskelige fenomener.

10. Geoparken

Geoparken er en populær samlingsplass og utfordrende lekeplass. Parken består av deler fra installasjoner brukt i produksjon på norsk sokkel.