HotellerPÅ INNSIDEN

Eilert Smith Hotel

Historie, kunst, arkitektur og gastronomi.

Bli med på innsiden av Stavangers nye
Boutique Hotel

Blant Stavangers gamle trehus og moderne høyhus finner vi Eilert Smith Hotel, en arkitektonisk perle som nylig er gjenskapt til et eksklusivt, moderne og stilfullt hotell i hjertet av Stavanger.

Med stjernerestaurant i første etasje, frokost levert på døren og meget komfortable rom gleder vi oss til en hotellopplevelse utenom det vanlige.

– Et praktfullt bygg med særpreg og en spennende historie. 

Bygningen som ble oppført i 1937, er tegnet av Stavanger-arkitekten Eilert Smith, og er et klassisk eksempel på norsk funksjonalisme som hadde sin storhetstid i Stavanger på slutten av 1930-tallet – i en tid preget av vekst og optimisme.

Hovedfokus i byggefasen, har ifølge hotellets eiere, vært å bevare uttrykket fra denne tidsepoken med lett skandinavisk stil, høy kvalitet i produktene, detaljer som interesserer og kunst som imponerer. Blant annet finner vi Per Dybvigs morsomme og detaljerte skulpturer plassert i tak, krinkler og kroker rundt omkring i hotellet. På bildet under ser du «Den høylytte gjesten» som holder til i hotellbaren.

– Resepsjon og bar

I inngangspartiet i første etasje finner vi resepsjonen og en liten elegant hotellbar tilknyttet Michelin restauranten RE-NAA, som også ligger i de samme lokalene.
Baren er åpen for alle gjester enten man ønsker en kopp kvalitetskaffe, et godt glass vin eller prøve signaturdrinken som er basert på svensk gin, tindvedjuice med honning og gulrot, toppet med karamellisert blodappelsin, Nam!


– Rom og suiter

Eilert Smith Hotel består av 11 unikt innredede rom og suiter;  hver med deilige senger fra København Møbelsnedkeri, satengsengetøy av egyptisk bomull, håndklær av høyeste kvalitet, baderomsartikler fra Malin+Goetz, regndusj, geberit elektronisk dusjtoalett, egen kjøkkenkrok, det siste innen teknologi og tilkoblinger og flere spennende kunst og design elementer.
Hver morgen nyter vi en deilig frokost levert på døren fra Renaa:Xpress, inkludert i prisen.

Mer informasjon om romtypene og alle fasiliteter finner du på Eilert Smith Hotel sine hjemmesider her.


– RE-NAA:  Stavangers første Michelin Restaurant.

Fra baren beveger vi oss inn i Stavangers første Michelin restaurant RE-NAA. Her sørger stjernekokk Sven Erik Renaa og teamet for å gi oss en matopplevelse utenom det vanlige med servering av 20-22 kreative og innovative retter i løpet av kvelden. Rettene er inspirert av landskapet vi har rundt oss i Rogaland. Presentasjonen og fokus på naturlige og lokale råvarer gjør dette til en helt unik restaurantopplevelse.

Husk at  det er nødvendig å booke bord i god tid: renaa.dinesuperb.com.

STAYCATION

Nå kan du bo 2 netter for prisen av 1 på Eilert Smith Hotel
Mer informasjon om tilbudet finner du her.