Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Grandmaster Flash (US) / Folken

21 November 2019 @ 21:00 - 23:59

 Er du fan av hiphop blir dette et must i høst!

Grandmaster Flash, født Joseph Saddler, er en innovatør innenfor musikk. Flash vokste opp i Bronx, og som tenåring begynte han å spille plater på fester. Det stoppet mildt sagt ikke her. Helt siden Flash var ung har han hatt en stor lidenskap for musikk. Fra eksperimentering med farens vinyler til en dyp kunnskap om lydutstyr og måten å spille musikk på. Platen ble Grandmaster Flash sitt instrument.

Det hele startet i Bronx og på nabolagsfester. Dette var starten på det som skulle bli et fenomen og en helt egen musikksjanger.

Grandmaster Flash var den første DJen som eksperimenterte med selve platen, og som skapte “Quick Mix Theory”. En teknikk som gjorde at DJer fikk flere ulike måter og teknikker å bruke når de spilte plater.

Innen slutten av 70-tallet hadde han startet enda en trend. Når han opptrådte hadde han med seg folk som rappet og entertainet over beatsene hans – noe som var helt nytt på denne tiden. På dette tidspunktet hadde Flash også startet gruppen Grandmaster Flash and the the Furious Five. Gruppen fikk massiv suksess før de splittet seg i to grupper sent på 80-tallet.

På 90-tallet ble Flash plukket opp av Chris Rock, som ville ha han med som musikkregissør i sin HBO-serie “The Chris Rock Show”. Han har med andre ord gjort mye forskjellig. Flash har spilt for publikum så store som Super Bowl og i 2007 ble Flash og Furious Five anerkjent av Rock & Roll Hall of Fame. Gruppen ble den første hiphop-gruppen som mottok denne æren da ingen DJer noen gang hadde mottatt dette tidligere.

Til å ha vært såpass lenge i gamet, ser det ikke ut til at Grandmaster Flash skal gi seg med det første. I dag opptrer og produserer han musikk, og vi gleder oss stort til han entrer Folken i november!

Details

Date:
21 November 2019
Time:
21:00 - 23:59
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/339390140091601

Venue

Folken
Løkkeveien 24
Stavanger, 4008 Norway
+ Google Map
Phone:
+47 51 56 44 44
Website:
www.folken.no