Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kaja Gunnufsen // Cementen

15 February @ 22:00 - 23:30

Kaja Gunnufsen har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets mest interessante og talentfulle låtskriverne. Godt hjulpet av en velfungerende sans for humor og ironi, har musikeren fra Ås blitt kjent for sin fengende og inderlige popmusikk om livets gnagende hverdagsmelankoli.

��Hun fanget umiddelbart interessen til norske anmeldere og publikum tilbake i 2014 – da hun slapp sitt ikoniske debutalbum Faen Kaja. Generasjonsskildringen av livet som noenogtjue-åring sto igjen som en av årets mest kritikerroste norske utgivelser, og hun hanket inn nominasjoner til Spellemannprisen (årets nykommer) og P3-prisen. Kaja har i ettertid sjarmert fans og publikum landet over med en rekke utsolgte konserter og festivalopptredener, blant annet på Slottsfjell og Øyafestivalen. ��

Vanskelighetene med å være ung og singel satte sitt definitive preg på Faen Kaja. Siden den gang har det imidlertid skjedd mye, noe som naturligvis preget den etterlengtede oppfølgeren �Ikke tenk på det, som ble sluppet 14. oktober 2016. Her forutser Kaja komplisert fremtid, og det til tider hjerteskjærende albumet er derfor lesset med usikkerhet og tvil, men er heldigvis ikke helt uten håp. ��Fra et musikalsk perspektiv er albumet herlig konsekvent i sine fengende rytmer, sjarmerende melodier, elegante og lekne vendinger, og ikke minst full av Kajas ærlige og morsomme låtskriving, som fortsetter å balansere så elegant mellom det innsiktsfulle og det banale. Albumet fikk strålende mottagelse og gjorde Kaja fortjent til en spellemannominasjon i kategorien “Årets tekstforfatter”.

Pressen om Ikke tenk på det:

“Et stykke finfin popmusikk som sier noe viktig om tiden vi lever i.”
– Dagbladet, 5/6

“Kaja er modnere og modigere på sitt andre album.”
–Dagsavisen, 5/6

“Kaja høres ut som seg selv, og det var det vi ville høre.”
– Aftenposten 5/6

“Relaterbar og personlig. Kaja blir en musiker du kaller ved fornavn.

Details

Date:
15 February
Time:
22:00 - 23:30
Event Categories:
, ,
Website:
www.facebook.com/events/760840924301904

Venue

Cementen