Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Scener fra et ekteskap av Ingmar Bergman

11 May 2019 @ 19:00 - 22:00

|Recurring Event (See all)

An event every day that begins at 7:00pm, repeating until 8 June 2019

Stappfull av livsvisdom, og med en ikke ubetydelig erfaring (Bergman var selv skilt fire ganger) gikk Ingmar Bergmann i 1973 løs på forholdet mellom mann og kone i Scener fra et ekteskap. TV-serien ble en uventet suksess da folk verden over, gifte som ugifte, kjente seg igjen i situasjonen til ekteparet Marianne og Johan.

I vår tar regissør Kjersti Horn denne sagnomsuste TV-serien til scenen. Nina Ellen Ødegård og Anders Dale spiller rollene som Liv Ullmann og Erland Josephson hadde i TV-serien. Alene på scenen i et tett samspill tar de to skuespillerne oss med på oppløsningen av det tilsynelatende lykkelige ekteskapet mellom Marianne og Johan.

Ekteskapelige problemer er grunnsteinen i mange historier. Ingmar Bergmann går i Scener fra et ekteskap rett i kjernen. Med en brannstifters iver kaster han inn abort, utroskap, løgner, alkohol, slagsmål — slik at det brenner varmt og godt med alle tenkelige menneskelige følelsesmessige skavanker i bunn: sjalusi, mindreverdighetskomplekser, egoisme, bitterhet, pretensiøsitet etc. Kort sagt: alt det spennende som livet har å by på.

Fortellingen står minst like sterkt i dag som for 45 år siden, kanskje særlig fordi ekteskapet i offentligheten i dag har gjenvunnet noe av sin tapte glans. Det er kanskje litt sjablongaktig at tidsånden har fått igjen troen på kjærligheten, men i Arne Lygres bearbeidelse av dette stykket får den i alle fall en brutal kontakt med virkeligheten.

Med Nina Ellen Ødegård og Anders Dale
Regi: Kjersti Horn Scenograf og kostymedesigner Sven Haraldsson

Details

Date:
11 May 2019
Time:
19:00 - 22:00
Event Categories:
,
Website:
www.facebook.com/events/1770539743072471