Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Svanesjøen med den Russiske Nasjonalballetten og Liudmila Titova

31 January @ 19:30 - 21:30

|Recurring Event (See all)

One event on 1 December 2019 at 7:30pm

Den Russiske Nasjonalballetten fra Moskva returnerer med sin oppsetning av den elskede ballettklassikeren «Svanesjøen».

Med Pjotr Tsjajkovskijs udødelige musikk (denne gang ferdig innspilt) er den en av de mest populære ballettproduksjonene i verden. Forestillingen har en eventyrlig handling, vakre kostymer og dans, alt levert av dyktige ballettdansere fra Russland.

Da Tsjajkovskij i 1877 skrev musikken til «Svanesjøen» begeistret han både datidens ballettpublikum og de klassiske musikkelskerne. Russisk ballett, og fremfor alt «Svanesjøen», kjennetegnes ved å la følelsene komme til uttrykk uten å tape et enkelt ord, trinn eller tone. I den klassiske iscenesettelsen blir musikk og dans i felleskap til et språk, som alle umiddelbart forstår. I rollene som både den hvite – og den sorte – svanen, møter vi Liudmila Titova som har vært dette kompaniets solodanser siden 2010.

Bak Den Russiske Nasjonalballetten fra Moskva står den tidligere Bolshoi-danseren Sergei Radchenko og Elena Radchenko – også hun solist fra Bolshoi og fra Kirov, hvor «Svanesjøen» opprinnelig stammer fra. De turnerer i hele verden med kompaniet.

Anmeldelse 4 stjerner – Kultur Nordjyske Anne Matte Buch.
«Netop disse kendte Svanesøens markører sad lige i skabet denne her dag. Sjældent har man set så flotte fouetteer eller fire knivskarpe svaneunger på rad. Det var der, vi holdt vejret og mærkede suset. Der, hvor det står klart, hvor vanskelig en kunst ballett er».

Arrangør: Highlight – Concerts GBM

Details

Date:
31 January
Time:
19:30 - 21:30
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/510236906215990/

Venue

Stavanger Konserthus
Sandvigå 1
Stavanger, 4007 Norway
+ Google Map