Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tirsdagsforedrag

25 February @ 18:30 - 19:30

25. februar 2020 holder sosialantropolog Elisabeth Lund Engebretsen det høyst aktuelle foredraget: “Boikott eller støtte?

Dilemmaer i forskningssamarbeid med Kina” under ukens tirsdagsforedrag.

Samarbeid med Kina er blitt et betent tema de senere årene. Mangel på akademisk frihet, ytringsensur, menneskerettighetsbrudd og et autoritært politisk styre møter økte krav om boikott og protest. Andre mener at samarbeid er spesielt viktig i denne vanskelige geopolitiske situasjonen. Uansett er det klart at forsknings- og kunnskapsamarbeid med Kina medfører vanskelige etiske dilemmaer. Finnes det (gylne) middelveier, og hvilke hensyn skal eller bør tas?

Elisabeth Lund Engebretsen er sosialantropolog og førsteamanuensis ved Nettverk for kjønnsforskning ved UiS og arbeider med tematikk tilknyttet kjønn, feminisme, likestilling og mangfold, både i Norge og internasjonalt.
Hun tok sin doktorgrad i antropologi i London i 2008, og har vært tilknyttet universiteter i, Nederland, Finland, Canada, USA, England, Kina og Oslo før hun kom til UiS i 2018
Under hennes tirsdagsforedrag er det Kina som er tema. Hun har studert i og besøkt Kina flere ganger siden 1995 og har gjort feltarbeid flere steder der. I 2014-2015 var hun gjesteforsker ved Shandong University i Kina, så hun har absolutt førstehånds kjennskap til det hun skal snakke om.

Details

Date:
25 February
Time:
18:30 - 19:30
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/199646141234140/